Czy nowe auto musi być serwisowane w ASO? - niekoniecznie :)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gregory79
    Classic
    • 2013
    • 14

Czy nowe auto musi być serwisowane w ASO? - niekoniecznie :)

Jak na 1,2 dni to weż na próbę za śmieszne pieniądze mapę do telefonu od operatora swojej sieci,ja rok temu,aby sprawdzić nowy telefon,jechałem tak na Chorwację
  • Tatra
    Ambiente
    • 2011
    • 248
    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Czy nowe auto musi być serwisowane w ASO? - niekoniecznie

Trzeba przyznać, że niewiele jest przepisów Unii Europejskiej, które mogą podobać się kierowcom. Jest jednak taki, o którym powinien wiedzieć każdy zmotoryzowany, ale wielu lobbystom z koncernów samochodowych zależy, by o nim głośno i dużo nie mówić.

" Co Pan zrobisz?...Nic Pan nie zrobisz !"
    Pzdr. - 1.6 MPI

Komentarz

• Ayu
      RS
      • 2009
      • 4154

Przecież to wiadomo od jakichś 2 lat...

Komentarz

• wozhd
        Ambiente
        • 2013
        • 103

Podejrzewam że większość osób i tak z tego przepisu nie korzysta banalnie żeby nie komplikować sobie życia. W tym że artykule jest informacja o tym że gwarancja może być nie uznana jeżeli niezależny serwis wadliwie dokonał naprawy. A ASO jak się uprą to mogą znaleźć do czego się doczepić, znaleźć wadę naprawy, typu coś było źle dokręcone i lub inne bzdety. I co wtedy zwykłemu Kowalskiemu pozostaje iść do sądu? Godzina u dobrego prawnika kosztuje 200 zł., rzeczoznawca to kolejne koszty. Kowalski chciał oszczędzić a wyniku tylko pogrąża się w koszty i nikt nie może dać gwarancji że je odzyska.
        Z innej perspektywy oczywiście to może wyglądać inaczej, że ASO przyjmie naprawę niezależnego warsztatu, ale czy warto ryzykować? Ja raczej nie będę.
        O3 1.8 TSI Blue Race

Komentarz

Pracuję...